Reglement  

Wij dringen er op aan dat onze liefhebbers alle reglementen van de afdeling Oost-Vlaanderen en de KBDB strikt opvolgen en naleven :

- In regel zijn met de KBDB dwz : uw lidkaart samen met uw coördinaat en inentingsbewijs van alle duiven tegen Paramyxo kunnen voorleggen bij de inkorving of doorsturen per mail naar de.witte.pen@outlook.com

- De meest gepoelde duif eerst afgeven.

Bestatigen, zowel elektronisch, als in een klok met doosjes uit 2 afzonderlijke delen , zonder gaatjes en met slechts 1 gummi per doosje.

- Alle waarborgen worden gewonnen binnen de prijzen per tweetal.

- Noodkoppelingen tijdens de inkorving zijn enkel toegestaan wanneer de duif reeds voorzien is van een elektronische ring en dat deze zou defect zijn.

De defecte elektronische ring dient  bewaard te worden in het lokaal tot  einde van het seizoen.(Art. 30 van het Nationaal Sportreglement).

 

Speelomtrek

De basiscoördinaten van het inkorflokaal zijn de volgende: 504546,0 –  034938,6

Gemeenten welke mogen deelnemen aan de vlucht uit Noyon.

Deftinge -  Everbeek - Geraardsbergen -  Goeferdinge - Hemelveerdegem - Idegem - Moerbeke - Nederboelare - Nederbrakel - Onkerzele - Opbrakel -Ophasselt - Overboelare - Parike - Schendelbeke - Smeerebbe-Vloerzegem-Steenhuize - Sint-Lievens-Esse -  St-Maria-Lierde - St-Maria-Oudenhove - St-Martens-Lierde – Zarlardinge.

 

- Kampioenschappen:

Alle liefhebbers kunnen deelnemen aan alle kampioenschappen en gratis prijzen, die verspeeld worden in onze maatschappij, op voorwaarde dat zij hun hoklijst hebben ingediend, of intekenen als sportief lid en het lidgeld van €25 betaald hebben voor 1 juni 2024.              

- Hoe worden de kampioenschappen verspeeld?

Zowel voor oude, jaarlingen als jonge duiven heeft men drie afzonderlijke kampioenschappen:

  1. Meest aantal prijzen
  2. 1ste + 2de + 3de afgegeven duif
  3. Asduif.

- Erekampioen:

Meest aantal prijzen in de drie categorieën te samen.

- Koning:

1ste + 2de + 3de afgegeven duif alle drie de categorieën te samen.

De generale uitslag wordt niet opgenomen bij de kampioenschappen.

Dubbelingen zijn toegelaten.

'Gouden duif' wordt niet meer meegerekend.